Thursday, March 21, 2019

First Day of Spring

Cascade Mountain from Cascades of Time Garden
Cascade Mountain from Cascades of Time Garden
March 20, 2019
10:15 AM

Decided to go for a walk yesterday morning to celebrate the first day of spring. The weather was so beautiful that I almost cried. Couldn't wait for my days off next week because I want to go for a longer walk and enjoy my last spring here  :)

30 comments:

  1. Lama tak jenguk sini. Hehe. Gambar as always, sangat memukau. Hehe. Dh nak habis belajar eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gamabr memukau sebab tinggal dekat tempat cantik? Kalau tak, sendu je. Hehe. Saya dah lama dah habis belajar :)

      Delete
    2. ohh kerja sana ehh? Wahh

      Delete
    3. Ya, kerja di sini tapi work permit dah nak tamat dah. Dah nak balik Malaysia for good dah :)

      Delete
  2. can never be tired of watching the nature. nice view :D

    ReplyDelete
  3. this place memang ada snow throughout the year ke ? ehehe.. spring pun still memutih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidaklah, kak Siti. Bila hujung musim panas, takde dah salji dekat atas gunung tu :) Tapi dekat sini, spring pun insya Allah masih ada salji lagi. Lagi-lagi kalau early spring.

      Delete
  4. bunyi ayat tu macam dah lama tak jumpa matahari hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya memang jarang jumpa matahari sebab saya tidur waktu siang. Dan, saya memang jarang keluar jalan-jalan kalau saya kerja. Selalunya, waktu saya cuti baru saya keluar jalan-jalan jumpa matahari semua. Tapi itulah, dah beberapa bulan ni, setiap kali saya cuti, waktu tulah snowing, snow storm, mendung segala. Hehe.

      Delete
    2. xpe nnt blk malaysia jd jemu jumpa matahari 12 jam hehehe

      Delete
    3. Hahahaha. Betul juga kan? Tapi feeling dia lain sikit.

      Delete
  5. I wish I could visit this place when my fund is sufficient...done follow back. TQ.

    ReplyDelete
  6. soalan saya ni mcm kelakar sikit tpi saya wonder, canada ni smua musim memang sentiasa ada salji ke?
    kalau tgok tempat lain start dari spring dah takde nampak dah salji kat tepi2 jalan ke apa kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mazni, Canada ni besar tau! Hehe. Tak semua tempat dekat Canada macam ni. Back when I was in Guelph, waktu-waktu macam ni, dah takde dah salji dekat tepi jalan. Hijau je dah semua. Lepas tu, insya Allah akan banyak bunga. Same goes in Toronto or Niagara Falls. Takde dah salji. Kalau dekat Vancouver, lagilah tak pernah ada salji waktu-waktu macam ni. In fact, they will have cherry blossoms.

      But Banff is part of Canadian Rockies. Mountain weather ni lain daripada yang lain. Dia ikut suka hati dia la. Kadang dah nak masuk summer pun tiba-tiba boleh ada salji lagi :)

      Delete
  7. Ambil gambar banyak2 kay. U surely gonna miss it hehe

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah, I will. I know I'm going to miss this place terribly, soon.

      Delete
  8. Beautiful view!!

    https://mylittlestoryi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. kak farah, i still cant chat on your shout box huhu it says "you cannot post - you have been banned." hmmm :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm sorry. I swear to god, I didn't ban anyone ever since I started this blog. The last time I banned people on my shoutbox was years ago when porn bots keeps spamming a lot of shoutbox (mine included). I'll check the settings later but rest assured, I didn't ban you, okay? :)

      Delete
  10. Subhanallah.. tak pernah mengecewakan. farah boleh jual postcard gambar di mesia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tangkap gambar biasa-biasa je. Tapi pasal tempatnya tu yang masya Allah cantik sangat, gambar yang biasa-biasa pun jadi cantik :D

      Delete
  11. Wahhh.. Farah studi di Korea ke? Di universiti mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, taklah. Saya tak study di Korea. Saya jalan-jalan dekat Korea je :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...