Boating at Lac Beauvert

By Farah - Saturday, March 09, 2019

This post was first published on August 16, 2014 on one of my older blogs. Decided to repost it here at Her Little Guilty Pleasures due to reasons that I mentioned in this post.

*************************


Clipper Boat at the Fairmont Jasper Park Lodge, Jasper National Park, Alberta, Canada
Clipper Boat

Went boating for the first time in my life. Menggelabah tak habis sebelum pergi sebab tak pandai berenang. Walaupun ada life jacket, masih rasa takut juga. I'm not a risk taker and I don't like doing things that I considered dangerous. But, alhamdulillah, everything went well. Errrr, sort of I guess :)

Seven of us at Fairmont Jasper Park Lodge, Jasper National Park, Alberta, Canada
Overly excited us :p
Update in 2019: Still one of my favourite pictures of that summer :)

Went there with my colleagues and we decided to rent the biggest canoe, or known as Clipper Boat as there was seven of us. Sebelum naik, dah siap pesan dekat my colleagues supaya jangan main-main sangat dekat boat tu, and please paddle well. Farah oh Farah -_-



Fairmont Jasper Park Lodge as seen from the middle of Lac Beauvert
Fairmont Jasper Park Lodge as seen from the middle of Lac Beauvert

Oh, well. What did you expect from a group of beginners eh? Mula-mula, okay je. Dapatlah sampai ke tengah Lac Beauvert. Lepas tu, berhenti dekat tengah-tengah lake sebab nak tangkap gambar. Then, nak paddle balik dock. But guess what? Canoe tu dok berpusing je dan kami asyik langgar tebing. Guests yang ada semua galak menggelakkan kami.

Tapi, alhamdulillah, at least boat kami tak terbalik ke, apa ke. Dan, alhamdulillah, dapat luangkan masa dekat Lac Beauvert yang cantik sangat-sangat dan dapat spent masa dengan kawan-kawan dekat sini sebelum masing-masing pergi membawa haluan masing-masing lepas ni :)

Water of Lac Beauvert. Jasper National Park, Alberta, Canada
Air Lac Beauvert yang jernih sangat-sangat sebenarnya.
Setiap kali tengok pun rasa nak menangis ㅠㅠ

  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. Replies
    1. Lac Beauvert ni sememangnya cantik sangat-sangat! :)

      Delete
  2. the view was awesome. berbaloi walau takut kan. im not a risk taker too farah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang berbaloi sangat-sangat. On top of the awesome view, I managed to spend time with my lovely colleague :)

      Delete
  3. Ya Allah jernih betul air dekat sini. Nani pernah ada bad experience buat aktiviti macam ni. Hahah! Masa tu dekat tasik, tetiba bila dah sampai dekat tengah boleh pulak bot bocor & nak tunggu bot yang lain sampai tu lama kemain. Hahah! Sejak pada tu memang jadi serik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah, kalau benda yang sama jadi dekat kita masa kita pergi boating ni, memang kita serik habislah. Dahlah air Lac Beauvert ni sejuk gila!

      Delete
  4. ni tasik semula jadi ke? or bekas lombong? or tasik buatan? mmg cantik and cernih. view pun superb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni tasik semula jadi. Glacier-fed lake :)

      Delete
  5. Replies
    1. Like a painting during hazy day. Haha ^^

      Delete
  6. wow.. still have Malaysian partner. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, I worked with my Malaysian senior that summer :)

      Delete