Tangle Creek Falls

This post was published on May 11, 2015 on one of my older blogs. Decided to repost it here at Her Little Guilty Pleasures due to reasons that I mentioned in this post.

*********************

Tangle Creek Falls, Jasper National Park, Alberta, Canada

I read somewhere over the net that Tangle Creek Falls is one of the most commonly photographed falls in the Icefield Parkway. For your information, Icefield Parkway is dubbed as a highway to heaven in Canada. Seriously, memang cantik sangat pemandangan sepanjang Icefield Parkway ni. Sepanjang perjalanan mesti mulut tu takkan lekang dari menyebut subhanallah, subhanallah, subhanallah.

I guess I was lucky to be at the Tangle Creek Falls sebab masa orientation, orang HR selalau juga sebut pasal Tangle Creek Falls ni. Dan, rasanya hotel tempat saya kerja ada history dengan Tangle Creek Falls ni.

Berpeluang singgah ke Tangle Creek Falls ni masa trip ke Stutfield Glacier. We stopped for a toilet break sebab bila dah start hiking untuk ke Stutfield Glacier tu, memang tak berpeluang nak melepaskan 'hajat' kecil atau besar sebab tak banyak pokok.

Tangle Creek Falls, Jasper National Park, Alberta, Canada

Tangle Creek Falls ni betul-betul dekat tepi highway, berhadapan dengan toilets yang kami singgah. Tiada info tambahan pasal Tangle Creek Falls untuk dikongsi sebab takde sign apa-apa pun dekat situ. Anyway, masa on the way ke Tangle Creek Falls ni, saya nampak bighorn sheep. Please google if you don't know how bighorn sheep looks like. Saya memang dah lama teringin nak tengok bighorn sheep ni. Alhamdulillah, dapat juga tengok.

Kisah menarik pasal toilet.
Toilets yang saya singgah tu serious macam toilets zaman batu. Takde flush dan rasanya segala buangan terus masuk ke dalam satu tong besar. They were very smelly too. Thank god they had hand sanitizer and toilet paper.

Comments

  1. Replies
    1. Memang cantik but you may pass the falls kalau tak tengok betul-betul sebab dia tepi highway ^^

      Delete

Post a Comment