That One Time Stanley Wanted Me to Pet Him

By Farah - Saturday, May 04, 2019

This post was first published on May 26, 2015 on one of my older blogs. Decided to repost it here at Her Little Guilty Pleasures due to reasons that I mentioned in this post.

*************************

Hotel tempat saya kerja ni ada Canine Ambassador. Nama dia Stanley. He's a black Labrador. Sangat-sangat cute. Geram sangat kalau jumpa dia. Saya rasa Stanley ni sangat suka dimanjakan. Setiap kali jumpa orang, mesti dia nak meleseh. Takpun, dia akan buat muka comel suruh orang pet dia.

Tapi, pasal Stanley ni anjing, saya sedaya-upaya mengelak daripada bersentuhan dengan dia. Sebabnya saya malas nak sertu. Memang tak sentuh even masa dia kering. Tapi, Stanley ni memang suka menguji kesabaran saya. Sikit-sikit nak goda saya. Haha! Setiap kali saya datang office ayah dia, mesti dia datang dekat-dekat saya. Lepas tu, goyang-goyangkan ekor dia. Lepas tu, minta dibelai. Eeeeeee, geram sangat!

Response biasa saya,

"Can you please ask Stanley to stay put or stay away from me?"

Rasa macam agak biadap tapi Stanley ni memang suka jilat-jilat orang yang datang office ayah dia. Jadi, setiap kali saya datang office ayah dia, ayah dia memang akan suruh dia duduk.

Stanley & I
Stanley mengada-ngada datang dekat saya :p
Sorry Stanley, no food for you ㅠㅠ 

Masa saya pergi hiking trip summer lepas, Stanley ikut sekali. Masa tu, dia memang asyik buat muka minta belai je. Tapi pasal masa tu saya memang tahu dia basah, saya memang tak sentuh. Masa jalan pun saya kekalkan jarak selamat. Ada sekali tu saya jalan belakang dia, dia asyik pusing belakang pandang saya.

Benda yang saya asyik ulang dekat Stanley,

"Sorry Stanley. I can't pet you."

"Yes Stanley. I know you're cute. Please don't look at me like that."

"Stanley, can you walk faster?"

"Stanley, do not come near me, okay?"

Nasib baik Stanley faham. Memang dia jalan jauh sikit dari saya. Tapi dia asyik buat muka sedih sebab saya tak nak pet dia. Sabar jelah. Kalau Stanley ni kucing, memang dah lama saya peluk cium dia. Nasiblah dia ni anjing ㅠㅠ 

  • Share:

You Might Also Like

17 comments

  1. awwww I feel you. I wish I could too but we all can't. They're super cute and we're only allowed to look at them.

    ReplyDelete
    Replies
    1. They are indeed very cute. Most of the dogs dekat Canada ni memang cute gila dan friendly sangat-sangat.

      Delete
    2. i'd love to be surrounded byt them i mean enough by just looking at them and for sure a friendly one. *mata love love

      Delete
  2. Aloloo comei dan innocent ja rupa Stanley dalam gambar tu 😆

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stanley ni memang innocent je. Tu yang sayang juga sebenarnya :)

      Delete
  3. memang comel! Kalau la kucing dh lama kena gomol. pakai glove jelah kalau teringin. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul, kalau kucing memang dah habis kena gomol sebab comel sangat. Sayang sangat <3

      Delete
  4. kalau stanley dkt dgn sy mau roboh iman ni hahahahah

    ReplyDelete
  5. Ya Allah comel betul Stanley dlm gambar tu. Sebelah Stanley pun comel lah. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stanley mecam comel. I have another picture of him yang lagi comel :D

      Delete
  6. comelnyaa! saya suka anjing camni, mengada. kalaulah boleh pegang dah lama kita gomol tauu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul! Akak pun suka anjing yang macam ni. Comel je. Best <3

      Delete
  7. kalau ejulz dah lari jauh dah.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kalau nampak anjing dekat Malaysia pun memang dah cabut lari dulu.

      Delete
  8. kalo memang boleh pegang anjing memang nak pegang lama da. hehe..
    geram tengok depa gedik2 gemok2. tapi yang besar cemni akak takut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Geram sangat tengok yang manja-manja dan gemuk. Kalau macam saya, saya suka yang besar-besar lagi sebab lagi macam manja :D

      Delete